Vodiči pozor: Polícia spúšťa medzinárodnú akciu, zamerajú sa najmä na alkohol!

NETKY.SK • 8 December 2014, 13:25 • 2 min
Vodiči pozor: Polícia spúšťa medzinárodnú akciu, zamerajú sa najmä na alkohol!

BRATISLAVA - Polícia bude od dnešného dňa do nedele 14. decembra kontrolovať v rámci medzinárodnej dopravno-bezpečnostnej akcie TISPOL-u najmä alkohol za volantom.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Okrem alkoholu sa policajti zamerajú i na dodržiavanie iných predpisov, ako napríklad povolenej rýchlosti, používania bezpečnostných pásov či dodržiavanie povinností cyklistami a chodcami. Cieľom akcie je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, pričom polícia bude vodičov kontrolovať predovšetkým v úsekoch častých dopravných nehôd. Dohliadať na pravidlá cestnej premávky však bude aj inde.

 

Práve alkohol za volantom je podľa Baloghovej jednou z najčastejších príčin dopravných kolízií. "Za 11 mesiacov tohto roka riskovalo svoje životy i životy iných 4 518 vodičov pod vplyvom alkoholu do jedného promile a 4 695 vodičov, ktorým namerali nad jedno promile alkoholu," poznamenala. 

 

Počas podobnej akcii v decembri minulého roku policajti z 31 európskych krajín skontrolovali 1,1 milióna vodičov. Prichytili 15 305 vodičov pod vplyvom alkoholu, viac ako dvetisíc vodičov pod vplyvom omamných látok a odhalili vyše 2 500 iných priestupkov a trestných činov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona