Vodiči pozor: Na novootvorenej diaľnici pri Martine sa začne od stredy platiť mýto

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 14:22 • 2 min
Vodiči pozor: Na novootvorenej diaľnici pri Martine sa začne od stredy platiť mýto

BRATISLAVA - Nákladné autá začnú od stredy 15. júla platiť mýto aj na novootvorenom diaľničnom úseku pri Martine. Od tohto dátumu totiž nadobúda účinnosť vyhláška ministerstva dopravy, ktorá zaraďuje túto časť diaľnice D1 z Dubnej Skaly po Turany medzi spoplatnené cesty.

slovakia

left justify in out

Nový diaľničný úsek odovzdal štát do užívania v piatok 10. júla. Podľa ministerstva dopravy prinesie 16-kilometrová časť diaľnice D1 motoristom okrem časových a ekonomických úspor najmä zvýšenú bezpečnosť. 
     

Zároveň by sa malo uľaviť obyvateľom v obciach Sučany a Vrútky od náporu áut. Napríklad Sučanmi pred dobudovaním tejto diaľnice premávalo denne okolo 35.000 áut. Diaľničný úsek by mal tiež odkloniť väčšinu tranzitnej dopravy. 
     

Výstavba diaľnice stála 137,75 milióna eur a projekt bol spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie. Pozdĺž novootvoreného diaľničného úseku je postavená aj protihluková stena a súčasťou úseku sú aj zábrany proti vtáctvu. Okrem toho sú na ceste postavené aj podchody pre zver či priechod pre ropuchy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona