Vodiči pozor: Na hlavnom ťahu pri Žiline hrozia každodenné zápchy!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 07:03 • 2 min
Vodiči pozor: Na hlavnom ťahu pri Žiline hrozia každodenné zápchy!

ŽILINA – Na hlavnom ťahu medzi Žilinou a Martinom hrozia od pondelka každodenné zápchy.

slovakia

left justify in out

Cestári sa až do decembra chystajú na ceste I/18 úplne uzavrieť a rekonštruovať poškodený most. Obchádzka povedie po rozšírených a spevnených cestách III. triedy smerom na obec Stráňavy. „Obchádzková trasa je naprojektovaná na maximálnu povolenú rýchlosť 50 km/hod. Vzhľadom na profil obidvoch ciest III. triedy je však nutné predpokladať, že cestovná rýchlosť na obchádzkovej trase bude nižšia. V zásade ju určí najpomalšie vozidlo,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová a dodala, že vodiči by preto mali na obchádzkovej trase dodržiavať potrebný odstup medzi vozidlami, aby v prípade neočakávanej situácie mohli bezpečne zastaviť. „Mali by tiež prispôsobiť jazdu stavu a povahe vozovky. Ak vodiči nebudú klásť dôraz na bezpečnosť a plynulosť premávky a súčasne nebudú ohľaduplní, nevylučuje sa, že nielen na obchádzkovej trase, ale aj na ceste prvej triedy I/18 pred a za rekonštruovaným úsekom, sa budú tvoriť zápchy,“ povedala Hromcová.

 

Most číslo 264 za Žilinou v smere na Martin bol už čiastočne opravovaný v roku 2012. Vtedy ho uzatvorili len v jednom smere a obchádzková trasa po úzkych cestách smerom na obec Stráňavy robila problémy najmä nákladnej doprave. Preto cestári obchádzkové cesty ešte pred plánovaným uzavretím a opravou mosta rozšírili a spevnili. „V niekoľkých úsekoch rozširovali profil vozovky tak, aby bola dosiahnutá minimálna šírka jazdného pruhu 3,5 metra. Okrem toho zosilnili existujúcu vrstvu asfaltovej vozovky od 40 do 100 mm,“ dodala Hromcová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies