Vodiči pozor, na európskych cestách budúci týždeň striehne viac policajtov

NETKY.SK • 14 August 2015, 10:31 • 2 min
Vodiči pozor, na európskych cestách budúci týždeň striehne viac policajtov

BRATISLAVA - Vodiči musia v týždni od 17. do 23. augusta počítať na európskych cestách s väčším množstvom policajtov. Medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, ktorá združuje služby dopravnej polície európskych štátov, totiž organizuje spoločnú dopravno-bezpečnostnú akciu, agentúru SITA informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

V polovici týždňa sa k dopravnej akcii pridá i akcia železničných policajtov, ktorí budú kontrolovať dodržiavanie predpisov v prípade správneho parkovania áut v blízkosti železníc. Policajti sa pri kontrole zamerajú prioritne na kontrolu dodržiavania najvyššej dovolenej rýchlosti.

 

Podľa Baloghovej to je druhá najčastejšia príčina nehôd, zomiera pri nich najviac osôb. Za sedem mesiacov tohto roka eviduje polícia 1 029 nehôd v dôsledku nedovolenej rýchlosti, pri ktorých zomrelo 39 ľudí. Pri podobnej akcii v auguste 2014 odhalili policajti v 28 krajinách viac ako 580-tisíc priestupkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies