Vodiči pozor! Na cestách východného Slovenska sa tvoria snehové jazyky a ľad

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:32 • 2 min
Vodiči pozor! Na cestách východného Slovenska sa tvoria snehové jazyky a ľad

PREŠOV - Na cestách v okolí Prešova, Sečoviec, Trebišova a Kráľovského Chlmca sa vplyvom vetra vytvárajú snehové jazyky. Vodičov na to upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC).

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom webu www.zjazdnost.sk cestári takisto informujú o zľadovatenom snehu do piatich centimetrov (cm), ktorý sa nachádza na úseku cesty II. triedy medzi Skalkou a Kremnicou. Zľadovatený sneh do dvoch cm sa nachádza tiež na cestách v okrese Žiar nad Hronom a na Hornom Považí.

 

Na horských priechodoch je povrch vozoviek väčšinou suchý alebo vlhký. Na horských priechodoch Podspády, Vrchslatina, Dobšiná, Huty, Chorepa, Besník, Branisko, Vernár je na ceste vrstva kašovitého snehu do dvoch cm, na Herlianskom sedle dosahuje výška snehovej vrstvy päť cm. Zvýšenú opatrnosť je potrebné venovať jazde aj cez horské priechody Zbojská, Cukmantel a Veľké Pole, kde je dvojcentimetrová vrstva snehu miestami zľadovatená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies