Vodiči pozor: Na cestách vás potrápi poľadovica aj hmla!

NETKY.SK • 21 December 2013, 11:18 • 2 min
Vodiči pozor: Na cestách vás potrápi poľadovica aj hmla!

BRATISLAVA - Vodiči by si dnes mali dať pozor na šmykľavé cesty i hmlu. Slovenskí hydrometeorológovia očakávajú, že na juhu Slovenska sa môže tvoriť poľadovica a v južných a východných okresoch predpovedajú aj výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 300 metrov. Pred oboma javmi vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí až do neskorých nočných hodín.

slovakia

left justify in out

"Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, dopravu, pohyb osôb, rôzne typy vedenia. Jej výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Poľadovica sa môže tvoriť v južných okresoch od Levíc až po Košice.

Výstraha pred hmlou platí zase okrem južných okresov aj pre Prešovský kraj. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," vystríhajú hydrometeorológovia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies