Vodiči pozor: Na cestách Bratislavského kraja bude vo štvrtok osobitná kontrola

NETKY.SK • 27 Január 2016, 13:56 • 2 min
Vodiči pozor: Na cestách Bratislavského kraja  bude vo štvrtok osobitná kontrola

BRATISLAVA - Osobitnú kontrolu na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), so zameraním na povinnosti chodcov v cestnej premávke a povinnosti vodičov voči chodcom, avizuje polícia na štvrtok (28.1.) od 16. do 20. hodiny.

slovakia

left justify in out

Policajný zbor sa takto rozhodol na základe nepriaznivého vývoja počtu dopravných nehôd chodcov a ich smrteľných následkov.

 

Polícia bude prostredníctvom preventívnych opatrení rozdávať reflexné prvky a upozorňovať na ich význam a dôležitosť. V prípade porušenia ustanovení zákona o cestnej premávke budú muži zákona pristupovať k represívnym opatreniam, v rámci ktorých budú motorových alebo nemotorových účastníkov cestnej premávky sankcionovať.

 

V BSK eviduje polícia v januári 2016 celkom 132 dopravných nehôd, pri ktorých došlo k usmrteniu dvoch osôb, traja utrpeli ťažké zranenia a 45 osôb ľahké zranenia.

 

Dňa 4. januára v čase okolo poludnia došlo v Bratislave na Homolovej ulici k stretu osobného motorového vozidla zn. Peugeot 206 a chodkyne, ktorá prechádzala cez cestu mimo označený priechod pre chodcov. Následkom zrážky utrpela chodkyňa zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

K dopravnej nehode so smrteľným následkom došlo aj 14. januára vo večerných hodinách na Harmincovej ulici v smere na Lamačskú cestu, kde došlo k stretu nákladného motorového vozidla a chodkyne. Aj napriek snahe sa privolanej služby rýchlej zdravotnej pomoci sa chodkyňu oživiť nepodarilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona