Vodiči pozor: Cestu I/18 popod hrad Strečno počas nastávajúceho víkendu opäť uzavrú

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 10:08 • 2 min
Vodiči pozor: Cestu I/18 popod hrad Strečno počas nastávajúceho víkendu opäť uzavrú

ŽILINA – Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, počas nastávajúceho víkendu uzavrú od 8.00 h v sobotu (17.6.) do 16.00 h v nedeľu (18.6.). Informoval prednosta Okresného úradu v Žiline Michal Lavrík.

slovakia

left justify in out

"Úplná uzávera cesty I/18 v strečnianskej úžine sa uskutoční z dôvodu pokračovania protihavarijných opatrení v rámci sanácie skalného brala Strečno," uviedol Lavrík.

 

Upozornil, že cesta I/18 bude uzavretá v smere od Žiliny pred parkoviskom pod hradom Strečno a v smere od Vrútok za Dubnou skalou v mieste obojstranného parkoviska. "Motoristi môžu počas úplnej uzávery využívať obchádzkové trasy označené dopravným značením. Zákaz využívania cesty I/18 pod hradom Strečno platí i pre chodcov a cyklistov, na miestach uzavretia cesty budú nepretržite hliadkovať policajti," dodal prednosta Okresného úradu v Žiline.

 

Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.

 

Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 30. júna, informoval odbor komunikácie MŽP SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies