Vodiči obrňte sa trpezlivosťou. Od pondelka sa kontrolám na hraniciach nevyhnete!

NETKY.SK • 3 Júl 2021, 10:56 • 2 min
Vodiči obrňte sa trpezlivosťou. Od pondelka sa kontrolám na hraniciach nevyhnete!

BRATISLAVA - Režim protiepidemických opatrení na hraniciach pri vstupe na územie SR sa bude od pondelka (5. júla) riadiť novým Alert systémom pre prijímanie protiepidemických opatrení na vnútorných a vonkajších hraniciach SR.

slovakia

left justify in out

Od pondelka bude SR v II. fáze a zavedú sa intenzívne kontroly dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie SR cez jej vnútorné a vonkajšie hranice vrátane letísk

 

Polícia si na navrátilcov posvieti

Kontroly sa budú vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava.

 

Ako v tlačovej správe informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, niektoré malé, menej dôležité miesta, na prekračovanie vnútorných hraníc sa uzavrú.

Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, ako aj preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností.

 

Súvisiaci článok: Vláda odobrila COVID automat týkajúci sa kontrol na hraniciach. Pozrite si, čo vás od pondelka čaká pri vstupe na Slovensko

 

Na hraniciach sa vodiči zdržia

„Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky žiadame občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení," doplnila Bárdyová.

Policajný zbor je pripravený vykonávať kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ prostredníctvom mobilných čítacích zariadení.

 

Kontroly bude vykonávať na vnútorných hraniciach s podporou príslušníkov Ozbrojených síl SR (OS SR) a v prípade potreby aj s podporou Finančnej správy SR.
 

Prečítajte si tiež: Po príchode na Slovensko sa budú musieť do ehranice registrovať aj zaočkované osoby

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies