Vodiči nákladných áut môžu jazdiť aj počas Sviatku všetkých svätých

NETKY.SK • 31 Október 2012, 13:45 • 2 min
Vodiči nákladných áut môžu jazdiť aj počas Sviatku všetkých svätých

Vodiči nákladných áut môžu jazdiť aj počas Sviatku všetkých svätých

slovakia

left justify in out

img

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dňoch pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách.

 Na štvrtok 1. novembra Prezídium Policajného zboru povoľuje všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá z § 140 odsek 3 zákona o cestnej premávke.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov, ktorých cieľ je na území SR.

Ak si to však bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti aj napriek udelenej výnimke môžu využiť svoje zákonné oprávnenie a zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy.

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v dňoch pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Niektorí vodiči nákladnej dopravy sa práve v tieto dni vracajú k rodinám po namáhavej práci počas týždňov prežitých na cestách mimo domova. Prezídium Policajného zboru preto posúdilo dôvody uvádzané v žiadosti Česmad Slovakia, Združenia cestných dopravcov SR a výnimku vydalo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies