Vodiči by si na cestách mali dávať pozor na zľadovatený sneh a poľadovicu

NETKY.SK • 15 Február 2015, 12:30 • 2 min
Vodiči by si na cestách mali dávať pozor na zľadovatený sneh a poľadovicu

BRATISLAVA - Vodiči na Slovensku by si mali dnes na cestách dávať pozor na zľadovatený sneh a poľadovicu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk

slovakia

left justify in out

Na zľadovatený sneh do hrúbky dva centimetre SSC upozorňuje na cestách druhej triedy Podbanské - Tatranská Lomnica a Stakčín - Ulič, ako aj na cestách tretej triedy v oblastiach Poprad, Tatranská Štrba, Budatín, Čebovce, Slovenské Kľačany, Veľký Krtíš, Makov, Žilina, Lenartov a Bytča.
      

SSC upozorňuje, že približne trojkilometrový úsek cesty medzi Úhornou a Pačanským kopcom bude uzavretý do 31. marca, pretože tam nie je zabezpečovaná zimná údržba.
      

Na horskom priechode Šturec hrozí podľa SSC padanie skál na vozovku. Horský priechod Zbojská je uzavretý pre vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony. Cesta medzi Nitrianskym Pravnom - Fačkovským sedlom a Oslanmi - Cerovou je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. Rovnaké obmedzenie platí aj na horskom priechode Šútovce.
      

Vodiči by si mali dnes dávať pozor aj na tvorbu poľadovice. Ako informuje SSC, tá sa môže tvoriť pri teplotách okolo bodu mrazu, pri dažďových, zmiešaných či snehových zrážkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies