Vodiči, buďte opatrní: Na cestách stredného i východného Slovenska sa môže tvoriť poľadovica

NETKY.SK • 8 December 2014, 17:53 • 2 min
Vodiči, buďte opatrní: Na cestách stredného i východného Slovenska sa môže tvoriť poľadovica

BRATISLAVA - V Banskobystrickom, Košickom i Prešovskom kraji hrozí počas dnešného večera, noci i utorňajšieho (9. 12.) rána poľadovica.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred nebezpečenstvom, ktoré poľadovica môže predstavovať, výstrahu 1. stupňa.
     

Výstraha platí od dnešnej 18.00 h do utorka 10.00 h. Meteorológovia upozorňujú, že poľadovica predstavuje riziko najmä v prípade dopravných aktivít, pohybu osôb i infraštruktúry.
     

Pred poľadovicou varujú aj cestári na stránke Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk.

 

img img

Slovenská správa ciest upozorňuje na silné sneženie v okolí Vysokých Tatier

 

Na východnom Slovensku v lokalitách Švábovská stráň, Pastierske, Štrba a Mníšek silno sneží a viditeľnosť je v tejto oblasti znížená na 100 m. Informuje o tom webová stránka Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk
      

Cestári rovnako upozorňujú, že sneh, prípadne dážď so snehom sa vyskytuje na severe Slovenska od Žiliny po Prešov a tiež v okolí Banskej Bystrice.
      

Čerstvý sneh do 2 cm je v Starej Ľubovni i Spišskej Belej, kašovitý sneh do 1 cm v lokalitách Hybe, Mníšek nad Popradom, Pusté Pole, Ľubotín, Obručné, Toporec, Levoča, Jánovce.
      

Všetky cesty na území Slovenska sú podľa informácií SSC zjazdné, rovnako tak aj horské priechody. Pri prejazde horským priechodom Súľová je však potrebné počítať s 5 až 10 cm kašovitého snehu, na horskom priechode Grajnár je 4 až 5 cm snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies