Vodiča z Melbourne obvinili z päťnásobnej vraždy

NETKY.SK • 23 Január 2017, 11:32 • 2 min
Vodiča z Melbourne obvinili z päťnásobnej vraždy

SYDNEY - Z päťnásobnej vraždy obvinila dnes austrálska polícia muža, ktorý v piatok vrazil do ľudí na chodníku v Melbourne. Okrem piatich mŕtvych si jeho vyčíňanie vyžiadalo desiatky zranených.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že 26-ročný Austrálčan Dimitrious "Jimmy" Gargasoulas "úmyselne zrazil množstvo chodcov" s ukradnutým autom. Súd ho čaká v auguste, kde bude čeliť dodatočným obvineniam. Polícia tvrdí, že skutok nesúvisel s terorizmom.

 

Ako informoval denník Sydney Morning Herald, medzi obeťami páchateľa sú trojmesačný chlapček, desaťročné dievča, 22-ročná žena, 33-ročný muž a 25-ročný občan Japonska. Okrem nich zrazil 32 ľudí. Viac ako 20 zostáva v nemocniciach, štyria sú v kritickom stave.

 

K incidentu došlo na ulici Bourke Street v centre Melbourne, ktoré je metropolou štátu Viktória. Polícia pri zásahu vrazila do auta páchateľa, postrelila ho do ruky a vytiahla z auta. So vznesením obvinenia musela čakať tri dni, keďže Gargasoulas podstúpil chirurgický zákrok.

 

Podľa miestnych médií bol Gargasoulas v minulosti prepustený na kauciu po údajnom spáchaní trestných činov súvisiacich s domácim násilím. Táto informácia vyvolala verejné rozhorčenie. Premiér štátu Viktória Daniel Andrews preto dnes vyhlásil, že zavedie radikálne zmeny v celom kaučnom systéme.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona