Vodiča, ktorý spôsobil zrážku s vlakom, obvinili

NETKY.SK • 3 December 2014, 10:33 • 2 min
Vodiča, ktorý spôsobil zrážku s vlakom, obvinili

BRATISLAVA/BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Vodiča nákladného auta, ktorý ešte koncom augusta spôsobil nehodu na nechránenom železničnom priecestí medzi Bánovcami nad Bebravou a obcou Dolné Naštice, obvinili z ublíženia na zdraví a všeobecného ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Zrážka s vlakom si našťastie nevyžiadala obete, v osobnom vlaku sa vtedy zranilo štrnásť osôb. Podľa polície 46-ročný vodič nákladného auta nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu, nerešpektoval dopravné značenie, nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku a vošiel na priecestie aj s návesom naloženým kameňom. Vlak narazil do prednej časti nákladiaku. Napriek tomu, že priecestie križovalo poľné cesty, bolo riadne označené dopravnou značkou STOP a značkou, ktorá označovala jednokoľajovú železničnú trať. Na mieste vtedy zasahovali všetky záchranné zložky aj dva vrtuľníky. Rušňovodičovi ani vodičovi auta alkohol nezistili. Ako uviedol trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička, obvinenému Františkovi v prípade dokázania viny hrozí trest až do desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona