FOTO AKTUALIZOVANÉ Vrazenie dodávky do zastávok v Marseille údajne nebolo teroristickým činom

NETKY.SK • 21 August 2017, 14:40 • 2 min
FOTO AKTUALIZOVANÉ Vrazenie dodávky do zastávok v Marseille údajne nebolo teroristickým činom

PARÍŽ - Francúzska polícia vylučuje teroristický motív v prípade vodiča dodávky, ktorá dnes ráno vrazila do dvoch autobusových zastávok v meste Marseille, pričom zahynula jedna žena a ďalšia osoba utrpela zranenia. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na vyhlásenie nemenovaného policajného predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto zdroja vyšetrovatelia teroristický motív "úplne zavrhli". Prokuratúra sa už skôr vyjadrila, že na základe doterajších zistení dnešný incident v Marseille nie je možné kvalifikovať ako teroristický čin a pravdepodobne súvisel s psychickou labilitou vodiča, ktorého polícia zadržala.

 

Muž, ktorého zadržala polícia pre podozrenie z dnešného útoku, má 35 rokov a je Francúz.

 

V registri trestov má záznam za krádež, obchodovanie s drogami a nedovolené nosenie zbrane. Tajná služba ho však nesledovala. Zdroj blízky vyšetrovaniu pre televíziu BFMTV uviedol, že predpokladaný páchateľ má psychické problémy.

 

Úrady zatiaľ nezverejnili jeho meno, uviedli však, že ide o 35-ročného muža z Grenoble na východe Francúzska. Vodiča už vypočúva polícia, pričom špecialisti sa snažia nájsť stopy aj v samotnej dodávke.

 

Ako informoval spravodajský portál France Info, muž autom v priebehu necelej polhodiny narazil do dvoch autobusových zastávok v dvoch rôznych obvodoch Marseille - najskôr 13. a vzápätí v 11. Vodiča zatkli na treťom mieste. Podľa spravodajskej televízie BFM-TV sa to podarilo vďaka svedkovi, ktorý dal polícii evidenčné číslo vozidla.


Oba útoky si vyžiadali dvoch zranených - ženy. Jedna z nich, 41-ročná, svojím zraneniam podľahla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies