Vodič v Berlíne namieril autom do davu ľudí: Nikomu sa však nič nestalo

NETKY.SK • 11 November 2017, 12:16 • 2 min
Vodič v Berlíne namieril autom do davu ľudí: Nikomu sa však nič nestalo

BERLÍN - Nemecká polícia v sobotu informovala, že do davu ľudí v Berlíne narazil autom muž, ktorý však týmto činom nikoho nezranil.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra AP.

 

Policajná hovorkyňa Valeska Jakubowská uviedla, že muž po incidente, ktorý sa stal v noci z piatka na sobotu, z miesta činu ušiel a úrady po ňom začali pátrať. Identitu vozidla sa podarilo zistiť vďaka svedkom, ktorí si stihli zaznamenať jeho evidenčné číslo, tweetovala podľa agentúry DPA polícia.

 

Hovorkyňa spresnila, že auto bolo prenajaté jedným Maročanom, ktorého byt už policajti prehľadali. Polícia však nevedela potvrdiť, či zmienený muž bol aj vodičom onoho vozidla. V súlade s nemeckými zákonmi o ochrane súkromia policajné miesta jeho identitu nezverejnili.

 

Muž narazil autom do ľudí čakajúcich na autobusovej zastávke v berlínskej štvrti Reinickendorf. Ľudia však stačili uskočiť nabok a tak neprišlo k žiadnym zraneniam. Šofér sa potom otočil autom o 180 stupňov, nabehol na chodník na opačnej strane cesty a následne ušiel.

 

Podľa polície sa zdá, že incident nebol útokom, ale vyšetruje ho ako dopravnú nehodu, z ktorej vodič utiekol, konštatuje agentúra DPA. V posledných rokoch boli v Európe autá použité už pri niekoľkých teroristických útokoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies