Vodič slovenského kamióna utrpel v Maďarsku zranenia po zrážke s vlakom

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 11:07 • 2 min
Vodič slovenského kamióna utrpel v Maďarsku zranenia po zrážke s vlakom

BUDAPEŠŤ - S poraneniami hlavy hospitalizovali dnes nadránom vodiča slovenského kamióna pri západomaďarskom Szombathelyi, kde sa jeho vozidlo zrazilo s lokomotívou nákladného vlaku. Pri zrážke na železničnom priecestí, na ktorom nefungovalo svetelné výstražné znamenie, ani závory, sa ľahšie zranila aj posádka lokomotívy.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI sa nehoda stala medzi stanicami Szombathely a Ják-Balogunyom. Vlak išiel vzhľadom na poruchu zabezpečovacieho zariadenia priecestia rýchlosťou 15 km/h, pričom priebežne dával zvukové znamenie. Vodič kamióna mal podľa predpisov cestnej premávky kvôli nefungujúcemu svetelnému znameniu zastaviť pred priecestím, avšak na priecestie vošiel bez zastavenia.

 

Železničná spoločnosť GYSEV informovala, že vodiča auta odviezli do nemocnice s poraneniami hlavy. Všetky štyri osy lokomotívy a jedna os vagóna sa vykoľajili. Palivová nádrž kamióna bola poškodená a vytekala z nej nafta.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dod

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies