Vodič pri cúvaní zrazil na priechode dôchodcu a ušiel

NETKY.SK • 27 August 2015, 10:19 • 2 min
Vodič pri cúvaní zrazil na priechode dôchodcu a ušiel

KOŠICE – Vodič pod vplyvom alkoholu v stredu (26.8.) dopoludnia na Šafárikovej triede v Košiciach zrazil na priechode pre chodcov 67-ročného dôchodcu. S osobným vozidlom zn. Fiat Punto vtedy šofér cúval na chodník.

slovakia

left justify in out

"V tom čase tam stál chodec (67), ktorý chcel prejsť cez cestu po priechode pre chodcov. Cúvajúce vozidlo zadnou časťou chodca zachytilo, pričom po zrážke utrpel ťažké zranenia s predpokladaným trvaním liečenia viac ako 42 dní. Po náraze vodič s vozidlom na mieste nehody nezotrval a pokračoval v jazde ďalej," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

Policajná hliadka vodiča zakrátko vypátrala a podrobila ho dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. "Vodičovi bola nameraná hodnota 0,25 mg/l alkoholu v dychu a pri opakovanej dychovej skúške 0,27 mg/l, čím porušil povinnosti vodiča tým, že viedol vozidlo po požití alkoholu v čase, keď sa alkohol nachádzal v jeho organizme," konštatovala Mésarová. Okrem toho je vodič dôvodne podozrivý z nesprávneho a nebezpečného cúvania podľa zákona o cestnej premávke. Prípad vyšetrujú košickí policajti z oddelenia dopravných nehôd.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies