Vodič poľského kamióna je vo väzbe: Vlak Pendolino nečakal tak skoro

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 14:48 • 2 min
Vodič poľského kamióna je vo väzbe: Vlak Pendolino nečakal tak skoro

PRAHA - Okresný súd v Novom Jičíne zobral dnes do väzby 50-ročného poľského vodiča kamióna, ktorý pravdepodobne zavinil stredajšiu tragédiu pri meste Studénka.

slovakia

left justify in out

Zrážku rýchlika Pendolino s nákladným autom na železničnom priecestí neprežili traja ľudia a škoda presahuje 160 miliónov korún (takmer šesť miliónov eur). Dôvodom väzby vodiča je jeho možné vyhýbanie sa stíhaniu, napísal spravodajský server Novinky.cz. 

 

 


"Bol prijatý návrh štátneho zastupiteľstva, súd vzal obvineného do väzby, pretože je dôvodná obava, že sa bude vyhýbať, skrývať, aby tak maril trestné stíhanie," povedala štátna zástupkyňa Žaneta Čanová. Obvinený podľa nej svoje konanie pred sudcom oľutoval. "Je mu celá záležitosť ľúto," dodala. 
Policajná eskorta priviezla obvineného poľského šoféra na súd krátko po 09.30 h. Sudca Radim Švec, ktorý o väzbe rozhodol, návrhu štátnej žalobkyne vyhovel a dodal, že vodiča teraz prevezú do väznice v Ostrave. 

 

"Pristupuje k tomu skutočne ako človek. Je si vedomý toho, ako tá situácia vyzerá," uviedol Švec. "Popísal, že vošiel na ten prejazd. Priznáva, že vie, že to blikalo, ale závory neboli dolu. A keď sa závory spustili, tak nepredpokladal, že vlak príde tak skoro," citoval sudca slová poľského vodiča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies