Vodič po nehode ušiel, po požití alkoholu sa na miesto činu vrátil

NETKY.SK • 6 September 2014, 17:07 • 2 min
Vodič po nehode ušiel, po požití alkoholu sa na miesto činu vrátil

SEREĎ - Policajtov z Galanty privolali v týchto dňoch k nehode, ktorá sa stala v Seredi v blízkosti areálu športového klubu futbalu.

slovakia

left justify in out

"Vodič zo Serede vo veku 32 rokov cúval na aute Alfa Romeo smerom od hlavného vchodu na Športovú ulicu. Bočnou stranou auta narazil do 17-ročnej chodkyne," opísala priebeh udalosti hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Dodala, že nárazom došlo k pádu dievčiny, čím utrpela ťažké zranenia nohy. Zo zlomenín sa bude liečiť viac ako šesť týždňov.
      

"Vodič z miesta nehody odišiel, pomoc privolalo 16-ročné dievča, ktoré zavolalo na linku 112. Alkohol u zranenej polícia nezistila. Na miesto nehody sa po viac ako hodine vrátil aj vodič auta. Policajti mu v dychu namerali 0,64 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,33 promile," priblížila hovorkyňa s tým, že vodič tvrdil, že požil alkohol až po nehode. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Vodič je podozrivý z toho, že svojím konaním porušil základné povinnosti vodiča, zranil pri cúvaní iného účastníka cestnej premávky a nedodržal zákonom stanovené povinnosti, ktoré ukladá zákon účastníkovi dopravnej nehode.
      

"V zmysle zákona je každý účastník nehody povinný zdržať sa požitia alkoholu po nehode, zotrvať na mieste nehody, ohlásiť ju policajtom a poskytnúť podľa svojich možností pomoc zranenej osobe," vysvetlila Linkešová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona