Kovbojka v MHD: Vodič vytiahol na cestujúcich zbraň, odvolali ho zo služby!

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 12:01 • 2 min
Kovbojka v MHD: Vodič vytiahol na cestujúcich zbraň, odvolali ho zo služby!

BRATISLAVA - Vodiča bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, ktorý pri incidente s agresívnymi cestujúcimi vytiahol plynovú zbraň, odvolali zo služby.

slovakia

left justify in out

Ako pre agentúru SITA povedala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová, vodič závažne porušil prevádzkové predpisy tým, že nenahlásil incident počas jeho vzniku, a tým, že mal pri sebe zbraň, čo je pri výkone služby zakázané. Dopravný podnik robí podľa hovorkyne prehliadky vodičov, no po tomto incidente vedenie podniku prijalo súbor prísnejších opatrení. Robia sa každodenné kontroly vodičov a priestorov kabín. Vodič bol okamžite po incidente odvolaný zo služby a ešte v ten deň vedenie dopravného podniku rozhodlo, že bude mimo službu až do prešetrenia a ukončenia celej udalosti.

 

Incident sa stal 31. mája, dopravný dispečing prijal hlásenie od vodiča o 22:12. Vodič informoval až na konečnej zastávke o tom, že vo vozidle mal šesť cestujúcich pod vplyvom alkoholu, ktorí sa správali agresívne. Udalosť sa stala na križovatke ulíc Slovnaftská a ulica Svornosti. Šesť cestujúcich pod vplyvom alkoholu ohrozovalo ostatných cestujúcich, ktorí vodiča vyzvali, aby zakročil. Vodič výtržníkov vyzval vnútorným komunikačným zariadením vo vozidle, aby sa prestali správať agresívne. To však nerešpektovali a vodiča začali ohrozovať nožom. Vodič pod stresom a v obave o svoje zdravie a bezpečnosť cestujúcich vytiahol plynovú zbraň. Zo zbrane nevystrelil, použil ju len na zastrašenie agresívnych cestujúcich. Výtržníci na Slovnaftskej z vozidla vystúpili, ale pokračovali v kopaní do vozidla. Vodičovi sa podarilo miesto bezpečne opustiť a pokračoval ďalej v jazde. Počas udalosti sa nikto nezranil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona