Vodič mal epileptický záchvat a zabil dvoch bratov, stíhaný nebude

NETKY.SK • 9 Október 2013, 08:47 • 2 min
Vodič mal epileptický záchvat a zabil dvoch bratov, stíhaný nebude

PRAHA - Vodič, ktorý 29. mája 2013 zrazil dvoch bratov vo veku šiestich a štyroch rokov, hrajúcich sa na chodníku v mestečku Sobotka v Královohradeckom kraji, sa nebude z trestného činu usmrtenia z nedbalosti zodpovedať pred súdom.

slovakia

left justify in out

Polícia vyšetrovanie tragédie ukončila odporúčaním vec odložiť, pretože príčinou nehody bola zdravotná indispozícii šoféra. Mužovi by v prípade potvrdenia viny hrozilo až šesť rokov za mrežami. Informoval o tom internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu jičínskej polície Hanu Klečalovú. Podľa jej slov vodič vo chvíli nehody nedisponoval rozpoznávacími a ovládacími schopnosťami. V osudnej chvíli ho zrejme postihol epileptický záchvat.

Polícia už navrhla štátnemu zástupcovi, aby trestné stíhanie vo veci zastavil, čo sa dnes aj stalo.

Šesťdesiattriročný muž za volantom Škody Fabia sa na relatívne prehľadnom úseku dostal s vozidlom až na chodník, kde najskôr narazil do kontajnera na komunálny odpad. Dvom bratom, ktorí sa v tom čase hrali na trávniku, spôsobil zranenia, nezlučiteľné so životom. Obe deti zomreli na mieste tragédie. Vozidlo sa ešte zrazilo s iným autom a zastavilo sa až po desiatkach metrov bez toho, že by zranilo ďalšie osoby. Vodič podľa očitých svedkov akoby najskôr vôbec neregistroval čo sa stalo, ale povedal, že pred jazdou užil nešpecifikované lieky. Test na prítomnosť alkoholu bol negatívny.

     

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies