Vodič maďarského autobusu, ktorý havaroval pri Verone, trpel poruchami spánku

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 13:04 • 2 min
Vodič maďarského autobusu, ktorý havaroval pri Verone, trpel poruchami spánku

BUDAPEŠŤ - Vodič maďarského autobusu, ktorý v čase januárovej tragickej nehody pri talianskom meste Verona šoféroval vozidlo, trpel poruchami spánku. Napísal to dnes spravodajský server borsonline.hu, ktorý pripomína, že havária si vyžiadala dovedna 17 ľudských životov.

slovakia

left justify in out

Muž síce mal v poriadku potrebné lekárske povolenia, avšak pozostalí podľa servera nechápu, prečo na takúto náročnú a dlhú cestu nasadili práve tohto vodiča.

 

Skutočnosť, že šofér pred časom absolvoval liečenie poruchy spánku, vysvitla pred zhruba tromi týždňami - na stretnutí pozostalých so šéfom poisťovne, ktorá poisťuje vodičov autobusov.

 

Muž trpel syndrómom obštrukčného spánkového apnoe, ktorý je najčastejšou poruchou dýchania viazanou na spánok. Nosil so sebou prístroj, ktorý mu reguloval dýchanie v spánku.

 

Príčinou nehody bol pravdepodobne ľudský faktor, uviedla talianska polícia. Vozidlo totiž nemalo žiadne technické problémy.

 

Prokuratúra vo Verona začala 21. januára trestné stíhanie neznámej osoby za spôsobenie dopravnej nehody s následkom smrti z nedbanlivosti. Za podozrivého označila vodiča, ktorý riadil autobus v čase nehody a ktorého v kóme s ťažkými poraneniami previezli 24. februára letecky z nemocnice vo Verone do vojenskej nemocnice v Budapešti.

 

Autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval 20. januára pred polnocou na diaľnici A4 pri Verone. Vozidlo po náraze do mostového piliera zhorelo do tla. Na mieste nehody zomrelo 16 ľudí a mnohí ďalší sa zranili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona