Vodič, ktorý unikal polícii, prišiel pri čelnej zrážke o život

NETKY.SK • 29 Január 2017, 14:37 • 2 min
Vodič, ktorý unikal polícii, prišiel pri čelnej zrážke o život

KOŠICE - Pri čelnej zrážke v blízkosti obce Drienovec v okrese Košice-okolie prišiel dnes po polnoci o život vodič, ktorý unikal policajnej hliadke. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov dnes okolo 00.45 h polícia spozorovala v Medzeve vodiča osobného motorového vozidla, ktorý opakovane a bezdôvodne prechádzal do protismernej časti vozovky. Za mestom hliadka tohto muža predpísaným spôsobom zastavila a kontrolovala. Vodič predložil potrebné doklady, na výzvu, aby vypol motor a podrobil sa dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov, však nereagoval, zaradil rýchlosť a s vozidlom ušiel. Policajná hliadka začala unikajúce auto prenasledovať s použitím zvukového a svetelného výstražného znamenia.

 

Vodič však nerešpektoval výzvy polície na zastavenie vozidla a unikal smerom do obce Jasov. Ďalšia hliadka v meste Moldava nad Bodvou tomuto autu zablokovala cestu. Vodič prekážku obišiel a vysokou rýchlosťou pokračoval ďalej smerom na Drienovec. Za obcou v smere na Turňu nad Bodvou unikajúce vozidlo z doposiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru, kde narazilo do protiidúceho nákladného auta.

 

Pri dopravnej nehode 33-ročný vodič osobného motorového vozidla z okresu Košice-okolie utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Muž (30 rokov) z Trebišovského okresu, ktorý viedol nákladné auto, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia. Dychová skúška u neho bola negatívna. Požitie alkoholických nápojov u nebohého bude zisťované pri pitve. Celková škoda spôsobená pri dopravnej nehode bola predbežne vyčíslená na 23.000 eur.

 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona