Vodič, ktorý havaroval s ministrom Richterom bude potrestaný

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 06:40 • 2 min
Vodič, ktorý havaroval s ministrom Richterom bude potrestaný

BRATISLAVA - Ochrankára a vodiča, ktorý vlani v júni havaroval s ministrom práce Jánom Richterom, potrestajú. Vyšetrovanie nehody Inšpekcie ministerstva vnútra ukázalo, že vodič vládnej limuzíny zrejme išiel príliš riskantne. Informovala o tom v dnešnom spravodajstve televízia TA3.

slovakia

left justify in out

Nehodu podľa televízie vyšetrovala inšpekcia ministerstva vyše osem mesiacov. Dala si vypracovať viacero znaleckých posudkov a rozhodla, že svoj podiel viny na nehode nesie práve vodič limuzíny. Auto išlo po rýchlostnej ceste v prudkom daždi rýchlosťou 100 km/h. "Inšpekcia ministerstva vnútra uzavrela daný prípad s návrhom na disciplinárne prejednanie pre nadriadeného," uviedla pre televíziu hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

      

Aký trest vodič dostane, zatiaľ nie je známe. V najbližších dňoch o ňom podľa TA3 rozhodne ochrankárov nadriadený z Úradu na ochranu ústavných činiteľov. "Policajtovi, ktorý poruší povinnosti, tak hrozí od nadriadeného trest od výčitky až po zrážku zo mzdy," dodala hovorkyňa.
      

Auto s Jánom Richterom havarovalo na rýchlostnej ceste R1 neďaleko Nitry. Minister práce pri nehode utrpel zranenie chrbtice a museli ho operovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies