Vodič bagra vrazil do autobusu v Jeruzaleme, zrejme išlo o útok

NETKY.SK • 4 August 2014, 13:43 • 2 min
Vodič bagra vrazil do autobusu v Jeruzaleme, zrejme išlo o útok

JERUZALEM - Útočník dnes vrazil bagrom do izraelského autobusu v Jeruzaleme a prevrátil ho. Informovali o tom tlačové agentúry AP a Reuters s odvolaním sa na izraelskú políciu.

slovakia

left justify in out

Dnešný incident je podľa polície "teroristickým útokom", čo naznačuje, že podozrieva z účasti na ňom palestínsku stranu. Podľa izraelských médií dvaja ľudia utrpeli zranenia, jeden vážne. Podľa agentúry AP však utrpelo zranenia viacero osôb vrátane pasažierov a chodcov.

 

Záchranná služba Magen David Adom uviedla, že v autobuse sa v čase útoku v ultraortodoxnej židovskej štvrti nenachádzal žiaden cestujúci.  Policajt vystrelil na vodiča stavebného vozidla a usmrtil ho.

 

Radikálni Palestínčania v minulosti uskutočňovali krvavé a zúrivé útoky buldozérmi na dopravu v Jeruzaleme.

 

Napätie medzi Arabmi a Židmi v regióne je v súčasnosti vysoké, pretože Izrael a palestínski militanti v pásme Gazy vedú už mesiac vojnu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona