Vodič autobusu z tragickej nehody na D1 v smere z Piešťan do Trnavy si vypočuje obžalobu

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 11:52 • 2 min
Vodič autobusu z tragickej nehody na D1 v smere z Piešťan do Trnavy si vypočuje obžalobu

TRNAVA – Okresný súd v Trnave stanovil termín pojednávania s Milanom H., ktorý v júni 2014 ako vodič autobusu havaroval na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy.

slovakia

left justify in out

Obžalobu z trestného činu všeobecného ohrozenia si má vypočuť 15. marca, hrozí mu až desaťročné väzenie. Pri nehode prišli o život štyri študentky Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave, ďalších viac ako dvadsať ľudí bolo zranených.


Gymnazisti sa v tragický deň vracali z exkurzie v Oravskom múzeu Pavla Orságha Hviezdoslava. Vodič podľa výsledkov policajného vyšetrovania nešoféroval pod vplyvom alkoholu, dodržal bezpečnostné prestávky a neprekročil predpísanú rýchlosť na diaľnici. V čase nehody išiel rýchlosťou 97 kilometrov za hodinu. Autobus napriek tomu zišiel z diaľnice a prevrátil sa na pravú stranu. Práve na pravej strane v zadnej časti autobusu sedeli aj štyri dievčatá vo veku 17 a 18 rokov, ktoré nehodu neprežili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona