Vodič autobusu šoféroval opitý, hrozí mu až päťročné väzenie

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 19:07 • 2 min
Vodič autobusu šoféroval opitý, hrozí mu až päťročné väzenie

BRATISLAVA - Vodič autobusu, ktorý zabezpečoval prepravu pracovníkov v areáli spoločnosti vo Vlčom hrdle v Bratislave, šoféroval opitý.

slovakia

left justify in out

Preverila ho polícia, nafúkal 1,46 mg/l. Pri opakovanej dychovej skúške nafúkal ešte viac. Muža neminie obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu až päť rokov väzenia. Informovala o tom dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.
     

"Dnes v ranných hodinách privolal na ulicu Vlčie hrdlo v druhom bratislavskom okrese pracovník strážnej služby tam sídliacej spoločnosti políciu k vodičovi autobusu zn. Irisbus, ktorý bol podľa slov cestujúcich značne pod vplyvom alkoholu. Polícia podrobila vodiča dychovej skúške. Výsledok bol pozitívny," opísala Považanová.
     

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom opätovne apeluje na vodičov, aby pred jazdou či počas nej nepožívali alkohol, či iné návykové látky, ktoré môžu ovplyvniť vedenie vozidla.
     

"Alkohol má výrazne negatívny vplyv na pozornosť vodiča a nebezpečne znižuje jeho reakčnú schopnosť v prípade kolízií. Jazdou pod vplyvom alkoholu vodiči vystavujú nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky riziku dopravnej nehody, ktorá má často tragické následky," upozornila hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies