Vodič auta, ktoré vrazilo do davu v New Orleanse, bol opitý

NETKY.SK • 27 Február 2017, 07:57 • 2 min
Vodič auta, ktoré vrazilo do davu v New Orleanse, bol opitý

NEW ORLEANS - Americká polícia v nedeľu identifikovala muža, ktorý v sobotu zranil 28 ľudí, keď v opitom stave vrazil s autom do davu prizerajúcemu sa karnevalovému sprievodu.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia polície v New Orleanse auto riadil opitý 25-ročný Neilson Rizzuto. Test jeho dychu po zatknutí ukázal, že mal v sebe trojnásobok povolenej hladiny alkoholu. Polícia ho obvinila z bezohľadného vedenia vozidla, ktorým zrazil ľudí a spôsobil 28 z nich zranenia.

 

Do nemocnice previezli 21 zranených, z ktorých päť je vo vážnom stave.

 

Komisár Robert Blackburn stanovil v nedeľu popoludní kauciu vo výške 125.000 dolárov. Ak ju Rizzuto zloží, bude prepustený s monitorovacím náramkom na členku do domáceho väzenia a bude mať zakázané šoférovať.

 

K udalosti došlo v sobotu večer v historickom centre New Orleansu počas slávnostného sprievodu Krewe of Endymion. Ten prechádza veľkému new orleanskému karnevalu Mardi Gras, ktorý sa bude konať na budúci týždeň.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies