Vodcom labouristov chce byť Chuka Umunna, syn nigérijského imigranta

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 14:34 • 2 min
Vodcom labouristov chce byť Chuka Umunna, syn nigérijského imigranta

LONDÝN - Kandidatúru na predsedu britskej opozičnej Labouristickej strany dnes oznámil politik ľavého stredu Chuka Umunna, ktorý je synom nigérijského prisťahovalca.

slovakia

left justify in out

Bývalý právnik Umunna je poslancom britského parlamentu od roku 2010 a tieňovým ministrom pre obchod od roku 2011. Podľa agentúry Reuters patrí medzi favoritov stávkarských kancelárií na funkciu nového predsedu labouristov, ktorí vo voľbách minulý týždeň utrpeli drvivú porážku.
     

"S radosťou dnes oznamujem, že budem kandidovať do čela strany," uviedol 37-ročný Umunna na videu, ktoré zverejnil na Facebooku.
     

"Niektorí počas uplynulých dní naznačili, že to bude desaťročný projekt dostať Labouristickú stranu späť do úradu (k moci)... Myslím si, že to Labouristická strana dokáže do piatich rokov a ja ju chcem pri tomto úsilí viesť," vyhlásil Umunna.
     

V nedeľu Umunna povedal, že labouristi sa pri predvolebnej kampani príliš zamerali na najchudobnejších a najbohatších a ignorovali väčšinu ľudí medzi týmito skupinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies