Vodca ultrapravicovej strany Zlatý úsvit oslovil voličov z väzenia

NETKY.SK • 22 Január 2015, 08:37 • 2 min
Vodca ultrapravicovej strany Zlatý úsvit oslovil voličov z väzenia

ATÉNY - Vodca gréckej ultrapravicovej strany Zlatý úsvit Nikos Michaloliakos sa v stredu prihovoril z väzenia svojim priaznivcom, ktorí pred nedeľnými parlamentnými voľbami usporiadali v metropole Atény svoj posledný predvolebný míting.

slovakia

left justify in out

"Budeme bojovať proti veľkým politickým stranám, ktoré uplynulých 40 rokov pracovali pre banky a úverových žralokov," uviedol vo svojom posolstve zaznamenanom na zvukovom nosiči Michaloliakos, ktorý je obvinený z viacerých ťažkých zločinov vrátane vraždy či vydierania a na súd čaká v aténskom väzení s najvyšším stupňom stráženia.
      

"Budeme vyzývať ľudí, aby hlasovali za jedinú skutočnú národnú stranu v tejto krajine," uviedol ďalej Michaloliakos, ktorý je zakladateľom Zlatého úsvitu a zároveň jedným z jeho siedmich poslancov, ktorých väzobne stíhajú v súvislosti rozličnou trestnou činnosťou.
      

Michaloliakosov príhovor zaznel na záver 90-minútového zhromaždenia v centre Atén, na ktorom viacerí predstavitelia tejto strany predstavili svoj program v oblasti imigračnej politiky a hospodárstva. Niekoľko stoviek priaznivcov Zlatého úsvitu mávalo gréckymi zástavami a skandovalo heslá ako "Von! Von! Cudzinci von z Grécka!" a "Grécko patrí Grékom."
      

Z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre webovú stránku iefimerga.gr uskutočnila agentúra Rass, vyplýva, že v dôsledku vyšetrovania vedeného proti popredným predstaviteľom strany dosahujú jej preferencie len 4,5 percenta, čo je oproti 9,4 percenta hlasov voličov v ostatných parlamentných voľbách značný pokles. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona