Vodca senátnej väčšiny Harry Reid utrpel pri nehode zlomeniny kostí

NETKY.SK • 2 Január 2015, 18:05 • 2 min
Vodca senátnej väčšiny Harry Reid utrpel pri nehode zlomeniny kostí

WASHINGTON - Vodca senátnej väčšiny v americkom Kongrese, 75-ročný demokrat Harry Reid si zlomil vo štvrtok rebrá a niekoľko kostí pri pravom oku počas cvičenia vo svojom nevadskom domove, informovala dnes jeho kancelária. Nehodu podľa agentúry Reuters zavinil elastický cvičený pás, ktorý praskol, v dôsledku čoho senátor spadol.

slovakia

left justify in out

Senátora ošetrili v nemocnici v meste Henderson, odkiaľ ho previezli do Univerzitného lekárskeho centra v Las Vegas. Tam zostal preventívne cez noc. 
     

Jeho lekári očakávajú, že sa 75-ročný Reid zo zranení plne zotaví. Už tento víkend by sa chcel vrátiť do Washingtonu, aby bol v Senáte, keď sa v utorok zíde, aj keď bude mať zrejme na tvári veľké modriny.
     

Reid je vodcom senátnej väčšiny od roku 2007 a na budúci týždeň odovzdá túto funkciu republikánovi Mitchovi McConnellovi, keďže demokrati o ňu pri novembrových voľbách prišli. 
     

Reid v mladosti boxoval a behával maratóny. V októbri 2012 si pri reťazovej reakcii počas autonehody narazil rebrá a bok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies