Vodca ruského gangu dostal doživotie: Zavraždil 16 ľudí!

NETKY.SK • 20 November 2013, 09:13 • 2 min
Vodca ruského gangu dostal doživotie: Zavraždil 16 ľudí!

MOSKVA - Vodcu ruského gangu a dvoch spoluvinníkov odsúdili v utorok na doživotné väzenie za 16 vrážd, vrátane zabitia 12 ľudí na farme v južnej časti krajiny. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters, ktorá sa odvolávala na oznámenie súdu.

slovakia

left justify in out

Sergej Capok (37) a jeho gang zabili miestneho roľníka, jeho rodinu vrátane štyroch detí aj návštevníkov roľníkovho domu v dedine Kuščevskaja v Krasnodarskom kraji v roku 2010. Podľa vyšetrovateľov Capok podozrieval roľníka Servera Ametova, že sa podieľal na vražde Capokovho brata. Páchatelia masakry podpálili Ametovov dom, aby zakryli stopy po útoku.

Začiatkom tohto mesiaca súdna porota v Krasnodarskom kraji usvedčila Capoka a päť členov gangu zo 16 vrážd, ako aj zo sexuálneho napadnutia a lúpeže. Dvaja z piatich komplicov dostali doživotné väzenie, dvaja trest 20 rokov väzenia a jedného poslali za mreže na 19 rokov.

Rusko malo v roku 2011 najvyšší počet vrážd v celej Európe - v krajine s približne 140 miliónmi obyvateľov bolo spáchaných vyše 13.500 vrážd. Ukazujú to najnovšie štatistiky OSN. Kritici Kremľa tvrdia, že prevenciu zločinnosti marí korupcia.

Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý bol premiérom v roku 2010, keď Kremeľ uskutočňoval policajnú reformu zameranú na odstránenie skorumpovaných príslušníkov z radov polície, označil v tom čase masaker za "zlyhanie celého systému orgánov činných v trestnom konaní".

Snaha o reformu nebola dostatočná, preto neposilnila dôveru verejnosti v justičné a policajné orgány, ktoré mnoho ľudí v Rusku vníma skôr ako hrozbu než ako ochranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona