Vodca republikánov v Snemovni reprezentantov prehral primárne voľby

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 07:38 • 2 min
Vodca republikánov v Snemovni reprezentantov prehral primárne voľby

WASHINGTON - Vodca republikánskej väčšiny v americkej Snemovni reprezentantov Eric Cantor prekvapujúco prehral primárne voľby v štáte Virginia s prakticky neznámym vyzývateľom podporovaným konzervatívnym krídlom republikánskej strany. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa priebežných výsledkov zverejnených televíznou stanicou CNN Cantor, ktorý je druhým najvýznamnejším republikánom v dolnej komore amerického Kongresu, prehral v republikánskych primárkach vo svojom volebnom obvode s profesorom ekonómie Davidom Bratom. Pri 71 percentách sčítaných hlasov získal Cantor 48,3 percenta hlasov, zatiaľ čo za Brata hlasovalo 56,2 percenta voličov.

 

Brat v rámci svojej predvolebnej kampane tvrdil, že Cantor nie je dostatočne konzervatívny a obvinil sedemnásobného kongresmana z toho, že zradil konzervatívne hodnoty v oblasti výdavkov, štátneho dlhu a prisťahovalectva. 

 

Bratov úspech v primárnych voľbách je doposiaľ najväčším politickým víťazstvom konzervatívneho hnutia Tea Party, ktoré v rámci republikánskej strany pôsobí na americkej politickej scéne len päť rokov.

 

Všeobecné voľby do Snemovne reprezentantov sa v štáte Virginia budú konať 4. novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies