Vodca protestov, tínedžer Joshua Wong, ukončil hladovku

NETKY.SK • 6 December 2014, 13:56 • 2 min
Vodca protestov, tínedžer Joshua Wong, ukončil hladovku

HONGKONG - Popredný vodca prodemokratických protestov v Hongkongu, tínedžer Joshua Wong, dnes oznámil, že na naliehanie svojho lekára ukončil po štyri a pol dni protestnú hladovku.

slovakia

left justify in out

Wongova hladovka trvala 108 hodín, ďalší traja študenti však naďalej odmietajú stravu, informovala tlačová agentúra AP.
      

Rozhodnutie najvýznamnejšieho vodcu protestov je najnovším znakom, že prodemokratickému hnutiu dochádza po vyše dvoch mesiacoch para.
      

Wong na svojom účte na sociálnej sieti Facebook napísal, že hoci s hladovkou prestal, neznamená to, že vláda môže ignorovať požiadavky protestujúcich ľudí vedených študentmi.
      

Demonštranti žiadajú, aby hongkonská vláda zrušila obmedzenia pre prvé priame voľby lídra Hongkongu, ktoré sa v tejto osobitnej administratívnej oblasti Číny budú konať v roku 2017. Voliči budú mať totiž na výber iba z kandidátov preverených osobitným výborom čínskeho parlamentu.
      

Protestujúci zároveň žiadajú, aby vláda obnovila rozhovory o volebnej reforme, prijatej Pekingom.
      

Hongkonská vláda i Peking požiadavky na väčšiu demokratizáciu odmietajú a v posledných týždňoch došlo v tejto bývalej britskej kolónii k opakovaným násilným zrážkam medzi demonštrantami a políciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona