Vodca opozičných britských labouristov predstavil volebný program strany

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 16:52 • 2 min
Vodca opozičných britských labouristov predstavil volebný program strany

LONDÝN - Vodca britskej opozičnej Labouristickej strany Jeremy Corbyn predstavil dnes volebný program strany pre júnové predčasné parlamentné voľby.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezentoval ho ako "radikálny a zodpovedný program nádeje", založený na investíciách do infraštruktúry a zlepšenom výbere daní, z ktorého by sa financovali verejné služby.

 

Manifest nazvaný "Pre mnohých, nie len pre niekoľkých" ponúka "plán na to, čím by Británia mohla byť" s "nádejou a skutočnou príležitosťou" pre každého, povedal dnes Corbyn stúpencom strany v severoanglickom meste Bradford.

 

Program labouristov je podľa jeho slov "ozajstnou zmenou", ktorá reaguje na "rastúci pocit úzkosti a frustrácie" medzi mnohými Britmi.

 

"Ľudia sú pod narastajúcim napätím v dôsledku znižovania životnej úrovne, rastúcej pracovnej neistoty a obmedzovania verejných služieb," uviedol Corbyn v úvode k manifestu.

 

"Mladým ľuďom sa nedarí v dôsledku zadlženosti a (vysokých) nákladov na bývanie... Celým rodinám sa nedarí žiť život, pre ktorý pracovali," zdôraznil.

 

V mene labouristov sa v prípade ich volebného víťazstva zaviazal znárodniť železničné, energetické a vodárenské služby a zriadiť rozvojové banky na podporu regionálnych ekonomických programov.

 

Sľubuje tiež, že labouristi vyrokujú odchod z Európskej únie pri zachovaní prístupu Británie na jednotný trh EÚ a ochranu práv občanov Únie žijúcich v Spojenom kráľovstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies