Vodca Moslimského bratstva sa objavil medzi demonštrantmi v Egypte

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 19:45 • 2 min
Vodca Moslimského bratstva sa objavil medzi demonštrantmi v Egypte

KÁHIRA - Vodca Moslimského bratstva Muhammad Badíja sa dnes objavil medzi prívržencami islamistov na zhromaždení v Káhire, ktoré zvolali na protest proti zosadeniu prezidenta Muhammada Mursího.

slovakia

left justify in out

Badíja vyzval armádu, aby nestrieľala na vlastných občanov. Informovala o tom agentúra Reuters. Egyptské ozbrojené sily Badíju vo štvrtok zadržali. Stalo sa tak len deň po zvrhnutí prezidenta Muhammada Mursího, ktorý bol členom tohto hnutia. Dôvodom zadržania je údajné podnecovanie zabíjania demonštrantov proti Mursímu.

Podľa vyšetrovateľov si spolu so svojim zástupcom Chajratom Šátirom najal gangstrov, aby zavraždili oponentov zosadeného prezidenta pred sídlom Moslimského bratstva v Káhire. Egyptský denník al-Ahrám vo štvrtok informoval, že sú vydané zatykače na asi 300 členov Moslimského bratstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies