Vodca militantov sa údajne skrýva v meste Marawi, ktoré oblieha filipínska armáda

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 09:46 • 2 min
Vodca militantov sa údajne skrýva v meste Marawi, ktoré oblieha filipínska armáda

MANILA - Filipínsky minister obrany Delfin Lorenzana dnes novinárom povedal, že vodca militantnej skupiny napojenej na Islamský štát (IS), ktorá v máji obsadila juhofilipínske mesto Marawi, sa podľa podozrenia ukrýva v tamojšej mešite, a teda neušiel z mesta zbombardovaného armádou.

slovakia

left justify in out

Tá sa snaží mesto znovu dobyť od militantov. Minister Lorenzana dodal, že vláda dnes dostala informácie, podľa ktorých sa vodca Isnilon Hapilon stále skrýva v Marawi. Miesto jeho pobytu obsahujú správy tajnej služby a armáda sa ich snaží preveriť.

 

Militanti napojení na extrémistickú organizáciu IS zaútočili na Marawi 23. mája a teraz sú zabarikádovaní v niektorých štvrtiach, kde stále kladú odpor vládnym silám, ktoré už majú pod kontrolou väčšinu mesta. Násilie si už vyžiadalo 459 mŕtvych vrátane civilistov, a to aj kresťanov.

 

Minister obrany ďalej povedal, že podľa informácií tajných služieb nebol Hapilon jedným z troch bojovníkov, ktorí ušli z Marawi a pricestovali na ostrov Basilan, teda do Hapilonovej bašty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies