Vodca militantnej islamistickej sekty sa vyhráža vypálením ďalších škôl

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 17:07 • 2 min
Vodca militantnej islamistickej sekty sa vyhráža vypálením ďalších škôl

LAGOS - Vodca nigérijskej extrémistickej islamistickej sekty sa na dnes zverejnenom videozázname vyhráža vypálením ďalších škôl a zabitím učiteľov. Zároveň však odmieta tvrdenia, že jeho vojaci majú na svedomí i smrť detí, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Islamistický radikál Abubakar Shekau na nahrávke takisto poprel, že jeho militantná skupina Boko Haram vyjednáva s nigérijskou vládou o mieri. Vodca dodal, že učiteľov, ktorí vyučujú západným spôsobom, jeho militanti zabijú.

 

Podľa vlastných slov Shekau podporuje bojovníkov, ktorí sa v uplynulých týždňoch podieľali na vypálení niekoľkých škôl na severovýchode krajiny. Podotýka však, že Korán zakazuje zabíjanie detí, žien a starých ľudí. V skutočnosti prišli v Nigérii pri násilnostiach o život desiatky detí. Útoky na školy v krajine neutíchajú, a to ani napriek tomu, že nigérijská vláda rozmiestnila v krajine tisíce vojakov, ktorí majú za úlohu potlačiť islamistické povstanie. Práve to predstavuje za uplynulé roky najväčšiu bezpečnostnú hrozbu pre štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies