Vodca kolumbijských povstalcov Timochenko dostal mozgovú porážku: Je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 06:22 • 2 min
Vodca kolumbijských povstalcov Timochenko dostal mozgovú porážku: Je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti

BOGOTA - Hlavný vodca Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) Rodrigo Londoňo, známy pod prezývkou Timochenko alebo Timoleón Jiménez, dostal cievnu mozgovú príhod.

slovakia

left justify in out

Londoňa (58) hospitalizovali v nedeľu ráno miestneho času na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v meste Villavicencio v strednej Kolumbii. Sťažoval sa na vyčerpanosť a znecitlivenie jednej z horných končatín.

 

Podľa vyjadrení lekárov pacient stále zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti, avšak jeho stav sa výrazne zlepšuje. Vyšetrenia ukázali, že sa mu krátkodobo zablokoval prísun krvi do mozgu.

 

Londoňo dostal mŕtvicu len niekoľko dní po tom, ako povstalci z FARC oficiálne zavŕšili odovzdávanie svojich zbraní, k čomu pristúpili na základe vlaňajšej mierovej dohody s kolumbijskou vládou. Dohoda má definitívne ukončiť 53 rokov trvajúci ozbrojený konflikt v Kolumbii, ktorý si vyžiadal najmenej 250.000 ľudských životov, 60.000 nezvestných a vyhnal z domovov vyše sedem miliónov ľudí.

 

Na základe mierovej dohody sa má FARC pretransformovať na politickú stranu a jeho bojovníci sa majú vrátiť do civilného života.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona