Vodca Kim Čong-un si prezrel nový luxusný letiskový terminál v Pchjongjangu

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 14:32 • 2 min
Vodca Kim Čong-un si prezrel nový luxusný letiskový terminál v Pchjongjangu

SOUL - Dizajnérske tričká, luxusné hodinky, kozmetika, voňavky či exkluzívne darčekové nápoje a potraviny sú tovary čakajúce na návštevníkov nového výstavného terminálu medzinárodného letiska v severokórejskom Pchjongjangu, ktorý v tejto komunistickej krajine uvedú do prevádzky 1. júla.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na severokórejské štátne médiá.


Tri prvé stránky severokórejského denníka vládnucej komunistickej strany Rodong sinmun sa v dnešnom vydaní venovali návšteve vodcu Kim Čong-una v novom Termináli 1 na letisku v Pchjongjangu. Fotografie zachytávajú, ako si vodca spolu s prvou dámou prehliada rozľahlé presklené priestory terminálu, čakacie haly pre cestujúcich, reštaurácie a obchody. 


Nový terminál, ktorý však bude odbavovať iba malé množstvo letov, by mali slávnostne spustiť do prevádzky 1. júla. 


Vodca Kim Čong-un sa po nástupe k moci v roku 2011 zaviazal zvýšiť životnú úroveň a štandardy v tejto izolovanej komunistickej krajine. Množstvo projektov mladého lídra je však pre priemerných Severokórejčanov nedostupných, ako napríklad lyžiarsky rezort, vodný park či jazdecké stajne, konštatuje Reuters. 
Takmer všetky lety premávajúce z a do metropoly Pchjongjang prepravujú Severokórejčanov za účelom obchodných ciest do Pekingu. Väčšinu turistov v Severnej Kórei tvoria obyvatelia Číny, najbližšieho spojenca tamojšej vlády. 


Pchjongjang oficiálne štatistiky počtu zahraničných turistov nezverejňuje. Cestovné agentúry ale odhadujú, že ročne navštívi Severnú Kóreu zhruba 6000 západniarov. Cesty zahraničných turistov sa však výrazne obmedzili po tom, ako sa vlani tamojšia vláda rozhodla uzavrieť hranice v dôsledku obáv pred šíriacou sa epidémiou eboly. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona