Vodca Islamského štátu v Mosule zahynul pri nálete

NETKY.SK • 20 November 2014, 17:31 • 2 min
Vodca Islamského štátu v Mosule zahynul pri nálete

BAGDAD - Jeden z vodcov extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) prišiel o život pri leteckom útoku v irackom Mosule. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych obyvateľov a zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov zahynul Radwán Tálib al-Hamdúní - vodca radikálnych islamistov v Mosule - spolu so svojim šoférom pri zásahu auta, ku ktorému došlo v stredu večer.
     

IS obsadil v júni rozsiahle územia v severnom Iraku takmer bez odporu irackej armády, čím upevnil svoje územné zisky v provincii Anbár, ktoré je srdcom irackého sunnitského územia.
     

Hamdúního pochovali v deň jeho smrti. Na pohrebe sa zúčastnil veľký počet jeho prívržencov, ktorí mávali čiernymi vlajkami IS, tvrdí jeden zo zdrojov.

     

Americké vojenské letectvo spolu so západnými a arabskými spojencami začali v auguste s leteckými útokmi proti IS v Iraku. Neskôr rozšírili nálety aj na Sýriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona