Vodca IS Baghdádí vyzýva všetkých moslimov: Zoberte zbraň do rúk, nech ste kdekoľvek, je to vaša povinnosť!

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 06:31 • 2 min
Vodca IS Baghdádí vyzýva všetkých moslimov: Zoberte zbraň do rúk, nech ste kdekoľvek, je to vaša povinnosť!

BEJRÚT - Vodca teroristickej organizácie Islamský štát (IS) kontrolujúcej značné oblasti v Sýrii a Iraku Abú Bakr Baghdádí zverejnil dnes novú hlasovú nahrávku, na ktorej vyzýva svojich stúpencov po celom svete, aby sa k nemu pripojili alebo sa chopili zbraní. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Pre nijakého moslima neexistuje ospravedlnenie za to, že sa nepripojí k Islamskému štátu. Pridať sa do boja je jeho povinnosťou. Vyzývame vás, aby ste vstúpili do IS alebo vzali do rúk zbraň, nech ste kdekoľvek," uviedol Baghdádí vo svojom vyhlásení, zverejnenom médiami tejto džihádistickej organizácie.

 

Baghdádí sa neukázal na verejnosti už niekoľko mesiacov, píše agentúra AP, podľa ktorej na najnovšom zvukovom zázname spomína vodca IS aj Saudskou Arábiou vedené vzdušné útoky proti šiitským povstalcom v Jemene a ostro kritizuje saudskoarabskú kráľovskú rodinu. Pravosť nahrávky nebola zatiaľ potvrdená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies