Vodca Hizballáhu šejk Nasralláh chváli novú palestínsku intifádu

NETKY.SK • 18 Október 2015, 13:56 • 2 min
Vodca Hizballáhu šejk Nasralláh chváli novú palestínsku intifádu

JERUZALEM - "Obnovenou intifádou" a nádejou na spásu Palestínčanov nazval dnes vodca libanonského šiitského hnutia Hizballáh šejk Hasan Nasralláh násilné incidenty, ku ktorým dochádza v týchto dňoch v Izraeli.

slovakia

left justify in out

O Nasralláhových úvahách informoval spravodajský server izraelskej rozhlasovej stanice Aruc ševa (Siedmy kanál).

 

Šiitský líder uviedol, že novú vlnu útokov proti Izraelu uskutočňuje "nová generácia" Palestínčanov, ktorí veria myšlienke odporu a ktorých by mali podporovať "všetci v regióne".

 

Útočníci z radov palestínskych Arabov podnikajú takmer dennodenné útoky nožom voči Izraelčanom, ktoré sa už môžu stať nielen v Jeruzaleme, ale aj hocikde inde v krajine.

 

Za posledný mesiac boli pri takýchto atentátoch Palestínčanov zabití už ôsmi Izraelčania, väčšina z nich pichnutiami nožom. V priebehu toho istého časového obdobia zastrelila izraelská strana 40 Palestínčanov: 19-ti z nich boli Izraelčanmi označení za útočníkov a ostatní Arabi zomreli pri potýčkach s izraelskými bezpečnostnými jednotkami, sumarizuje agentúra AP.

 

Nasralláh konštatoval: "Je na každom, či ju (tú novú intifádu) bude podporovať a pomáhať v nej - každý podľa svojich schopností a možností a svojej momentálnej situácie."

 

Izrael a Hizballáh vybojovali spolu v roku 2006 mesiac trvajúcu vojnu a stále zostávajú úhlavnými nepriateľmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies