Vodca Hamasu vyjadril súhlas s humanitárnym prímerím v Gaze

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 07:06 • 2 min
Vodca Hamasu vyjadril súhlas s humanitárnym prímerím v Gaze

DAUHA - Exilový vodca palestínskeho hnutia Hamas Chálid Mašál vyjadril dnes pripravenosť uzavrieť dočasné humanitárne prímerie v pásme Gazy, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Mašála Hamas "nezatvorí dvere" pred návrhom humanitárneho prímeria, ktoré by umožnilo prísun pomoci do obliehaného pásma Gazy.
      

Súčasne ale zdôraznil, že Hamas nebude súhlasiť s trvalým ukončením bojov, pokým Izrael neotvorí hranice pásma Gazy a (spoločne s Egyptom) nezruší viac ako sedem rokov trvajúcu blokádu tejto palestínskej enklávy. "(Hamas) neprijme žiaden (mierový) návrh, ktorý neukončí obkľúčenie nášho ľudu," vyhlásil Mašál na tlačovej konferencii v katarskej metropole Dauha.
      

Vedenie Hamasu podľa neho nemôže akceptovať tlak medzinárodného spoločenstva na okamžité ukončenie bojov s tým, že jeho podmienky budú predmetom ďalších rokovaní. Palestínske zdravotnícke zdroje hlásia za 16 dní izraelskej ofenzívy minimálne 687 zabitých, prevažne civilistov, a 4220 zranených. 
      

Za rovnaký čas prišlo o život 32 vojakov židovského štátu a dvaja izraelskí civilisti, rovnako ako jeden zamestnanec z Thajska, zahynuli pri palestínskych raketových útokoch, oznámil denník Haarec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona