Vodca Boko Haram na videu povedal, že unesené dievčatá predajú na trhu

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 16:52 • 2 min
Vodca Boko Haram na videu povedal, že unesené dievčatá predajú na trhu

ABUJA - Vodca militantného nigérijského hnutia Boko Haram dnes povedal, že "predá na trhu" vyše 200 dievčat, ktoré jeho bojovníci uniesli minulý mesiac z internátnej strednej školy na severovýchode krajiny, pri hraniciach s Kamerunom. Svoju hrozbu nahral na video, ktoré dostala francúzska tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Islamistické militantné hnutie Boko Haram sa dnes prihlásilo k únosu vyše 200 dievčat počas útoku na dedinu Chibok minulý mesiac.
     

"Uniesol som vaše dievčatá," citovala agentúra Reuters vyhlásenie vodcu Boko Haram Abubakara Šekaua na videu. Ďalšie podrobnosti z jeho vyhlásenie nie sú zatiaľ známe.
     

Islamskí extrémisti z Boko Haram sa v polovici apríla prihlásili k zodpovednosti za rozsiahly výbuch na veľkej autobusovej stanici v hlavnom meste Nigérie, Abuji, ktorý zabil najmenej 75 ľudí a vyše sto ďalších zranil. Vodca Boko Haram vtedy zaslal médiám videonahrávku, na ktorej hovoril: "Sme vo vašom meste, ale vy neviete, kde sme."
     

Islamisti vedú na severovýchode Nigérie čoraz krvavejšie povstanie. Boko Haram vyhlasuje, že západné vzdelávanie a vplyv korumpujú Afričanov a že Nigériu môže zachrániť iba islamské právo.
     

Nigérijský prezident v piatok rozhodol, že brány všetkých škôl a štátnych úradov v metropole Abuja zostanú zatvorené 7. až 9. mája, keď sa v Abuji zíde Medzinárodné ekonomické fórum (WEF) k Afrike. Očakávajú na ňom významných zahraničných hostí, vrátane čínskeho premiéra Lia Kche-čchianga.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona