Vodca al-Káidy Zawáhirí pohrozil Saudskej Arábii odplatou za masovú popravu

NETKY.SK • 14 Január 2016, 13:21 • 2 min
Vodca al-Káidy Zawáhirí pohrozil Saudskej Arábii odplatou za masovú popravu

DUBAJ - Vodca teroristickej siete al-Káida Ajman Zawáhirí pohrozil Saudskej Arábii odplatou za popravu 47 ľudí, z ktorých mnohí mali napojenie na túto organizáciu. Oznámila to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zawáhirí svoj odkaz sprostredkoval počas tohto týždňa na audionahrávke, o ktorej informovala americká spoločnosť SITE, monitorujúca webové stránky džihádistov. Vodca na nej vyzýva militantov, aby spustili nové útoky proti vládnucej rodine Saúdov. Zawáhirí zároveň označil režim v Saudskej Arábii za "prehnitý", pričom zdôraznil, že spôsobil "rozklad" tamojšieho náboženstva.

 

Vodca al-Káidy vyslovil aj sústrasť rodinám popravených bojovníkov. Rijád popravil väzňov začiatkom tohto roka. Jedným z nich bol aj popredný šiitský duchovný Nimr an-Nimr. Jeho smrť vyvolala medzi sunnitmi ovládanou Saudskou Arábiou a šiitským Iránom napätie, ktoré eskalovalo po tom, ako šiitskí demonštranti napadli saudskoarabské diplomatické úrady v Iráne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies