Vodafone kupuje britskú spoločnosť Cable & Wireless za 1,04 miliardy libier

NETKY.SK • 23 Apríl 2012, 11:41 • 2 min
Vodafone kupuje britskú spoločnosť Cable & Wireless za 1,04 miliardy libier

Vodafone kupuje britskú spoločnosť Cable & Wireless za 1,04 miliardy libier

slovakia

left justify in out

img

Mobilný operátor Vodafone sa dohodol na kúpe britskej telekomunikačnej spoločnosti Cable & Wireless Worldwide (CW) za 1,04 miliardy libier (1,27 miliardy eur), vďaka čomu sa jeho portfólio služieb rozšíri aj o pevné telefónne linky.
      Vodafone, ktorý je najväčším svetovým mobilným operátorom z hľadiska tržieb, zaplatí za jednu akciu CW 38 pencí. Od februára, kedy Vodafon prejavil záujem o kúpu telekomunikačnej spoločnosti, hodnota jej akcie stúpla o 88 %.
      Vodafone zostal jediným uchádzačom o CW po tom, ako sa ďalší potenciálny kupca Tata Communications minulý týždeň nedokázal dohodnúť na cene.
      Korene spoločnosti Cable & Wireless siahajú až do roku 1866, kedy bol položený prvý podmorský telegrafný kábel, ktorý spojil oba brehy Atlantiku a dnes jej patrí viac ako 60 globálnych káblových systémov. Okrem toho vlastní najväčšiu optickú sieť v Británii, vďaka čomu bude môcť Vodafone zlepšiť prenos dát v rámci svojej vlastnej siete, ktorá už začína byť preťažená, keďže počet takzvaných inteligentných telefónov krajine sa neustále zvyšuje.

Zdroj: TASR/Reuters, Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona