Voda zaplavila liberecký štadión, Slovan chce odložiť 3. predkolo EL

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 12:37 • 2 min
Voda zaplavila liberecký štadión, Slovan chce odložiť 3. predkolo EL

LIBEREC - Pondelňajšie prívalové dažde vážne ohrozili štvrtkový prvý zápas 3. predkola Európskej ligy medzi domácim Slovanom Liberec a švajčiarskym FC Zürich. Na štadióne U Nisy sú vraj škody za milión korún a klub prostredníctvom futbalového zväzu pripravuje fotodokumentáciu pre UEFA a chce požiadať o odloženie súboja.

slovakia

left justify in out

"Najradšej by sme zápas preložili o 14 dní," citoval idnes.cz riaditeľa klubu Libora Kleibla. Podľa neho sa na štadióne stretli prúdy vody z troch strán. Prvý prišiel od rieky Nisa a tiekol cez trávnik. "Mohlo tam byť tak pol metra vody," odhadol Kleibl. Trávnik síce odolal bez ujmy, zničené sú ale striedačky a umelá tráva za nimi, slúžiaca na rozcvičovanie hráčov. "Asi bude potrebná jej výmena a to by stálo viac ako milión korún," prognózoval riaditeľ. Ďalší prúd vody zničil kancelárie, posilňovňu a kabíny hráčov a rozhodcov. "Všetko bolo pod vodou, je tam niekoľko centimetrov blata. Všade musíme vytrhať podlahu, len vysušiť a utrieť ju by nestačilo," zdôraznil Kleibl. Posledný tretí prúd zaplavil recepciu, v ktorej bolo asi 60 cm vody.

Na oprave štadióna sa od utorňajšieho rána intenzívne pracuje a športový riaditeľ Libor Kleibl verí, že sa celé zázemie podarí obnoviť v priebehu niekoľkých dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies