Voda z Dunaja presakuje aj k diaľnici pri Einsteinovej ulici

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 16:47 • 2 min
Voda z Dunaja presakuje aj k diaľnici pri Einsteinovej ulici

BRATISLAVA – Voda zo stúpajúcej hladiny Dunaja presakuje aj k diaľnici pri Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke. Ako informoval bratislavský primátor Milan Ftáčnik po zasadnutí krízového štábu, priesaky momentálne monitorujú a snažia sa zabrániť tomu, aby sa voda dostala na cestu. Spôsobiť by totiž mohla uzavretie tejto diaľnice a zastavenie dopravy.

slovakia

left justify in out

Dunaj by mal podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) z dnešného rána kulminovať dnes večer až v noci. V Devíne predpokladajú, že dosiahne výšku 980 centimetrov, v Bratislave môže dosiahnuť 10,4 metra. Podľa primátora Ftáčnika majú mobilné hradenia chrániace mesto pred vodou stále približne 20-centimetrovú rezervu, obava z pretrhnutia hradení preto nie je. „Z hľadiska protipovodňovej ochrany by mali hradenia vydržať a zastaviť vodu, aby sa nedostala do obytných častí mesta,“ uviedol Ftáčnik. 

Vysoká voda v Bratislave najviac ohrozuje mestskú časť Devín, ktorá proti nej bojuje už od nedeľného večera. Dnes v skorých ranných hodinách v Devíne evakuovali ľudí približne z desiatich domácnosti, hrozilo totiž, že ich voda v lokalite Devínskej cesty odreže od ostatného mesta. Podľa primátora Ftáčnika v Devíne zatiaľ väčšia evakuácia ľudí nie je potrebná, vodu majú vďaka mobilným hradeniam pod kontrolou. 

Toky Dunaja i Moravy na území hlavného mesta dosiahli 3. stupeň povodňovej aktivity ešte v utorok. Primátor Milan Ftáčnik preto vyhlásil v celom meste mimoriadnu situáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies